درباره فیشور سیلانت تراپی چی میدونید؟ (0 تا 100 شیاربندی دندان ها)
ما همیشه در دندانپزشکی، قبل از هرچیزی روی فرآیند پیشگیری تمرکز داریم و بعد اگر مشکلی پیش آمد اقدام به درمان می کنیم. و اتفاقا در دندانپزشکی کودکان هدف اصلی و والای ما که اون رو رسالت می دونیم، پیشگیری هستش که همیشه میگیم مقدم بر درمانه. یکی از فرآیندهای مهم پیشگیرانه ای که در دندانپزشکی کودکان بهش توجه زیادی می کنیم و همواره به والدین توصیه می کنیم که حتما جدیش بگیرند (فرآیند فیشور سیلانت تراپی) یا درزبندی یا شیاربندی دندان های کودکان هستش. چیزی که اینجا می خونید اطلاعات کاملی درباره این پروسه دندانپزشکیه.
فیشور سیلانت تراپی چیست؟
فیشور سیلانت یا (Fissure sealants) یه پروسه پیشگیرانه در دندانپزشکی کودکان هستش که در اون، عمق شیارهای دندان های خلفی یا آسیاب با کمک یه ماده ای به نام سیلانت پر میشه. این شیارها در واقع روی سطوح جونده دندان های پشتی هستند که اگه با این روش پر نشن، احتمالِ گرفتار شدن مواد غذایی داخل آن ها زیاده و به مرور زمان باعث پوسیدگی دندان های شیری میشه.
چه افرادی نیاز به فیشور سیلانت تراپی دارن؟
درزبندی یا شیار بندی دندان رو معمولا برای بچه های کوچک انجام می دن. و هرچند که میشه برای تمامی بچه ها انجام داد اما بیشتر برای اون دسته از کودکانی انجام می دیم که عمق شیار روی سطح جونده دندان های خلفیشون عمیقه. شیار دندانی در این کودکان معمولا علاوه بر اینکه عمیقه، خیلی باریک و غیرقابل دسترسه. برای همین بهتره که مسدود بشه تا باعث پوسیدگی دندان نشه.
اینکار رو میشه در کنار فلورایدتراپی انجام داد که نتایج بسیار عالی رو رقم میزنه. این دو پروسه یعنی فیشور سیلانت تراپی و فلورید تراپی میتونن مکمل هم باشن و سلامت دندان های بچه ها رو به شدت بالا ببرن.
👋 والدین گرامی این رو از دست ندید: همه چیز درباره فلورایدتراپی به زبان ساده
مزایای فیشور سیلانت تراپی چیست؟
یکی از بهترین مزیت های این درمان در سنین کودکی، پیشگیری از پوسیدگی دندان های شیری هستش. بخ جز این، به اگه شیارهای دندانی در کودکان بسته بشه چون مواد غذایی و باکتری های دیگه نمی تونن اونجا نفوذ کنن، احتمال ایجاد بوی بد دهان در کودکان هم به مراتب کاهش پیدا می کنه.
مقاوم سازی دندان کودکان یکی دیگه از مزیت های درزبندی و فیشور سیلانته. چون موادی که داخل شیارها قرار میگیره برای مدت زمان طولانی (نزدیک به 6 ماه) از خودش یون فلوراید آزاد می کنه که این باعث افزایش مقاومت دندان ها و ممانعت ایجاد پوسیدگی در عمق شیارها میشه. (منبع معتبر)
🔔 ممکنه این نوشته به درد شما بخوره: روش های درمان دندان درد شبانه
شیاربندی دندان ها چطوری انجام میشه؟
مهرو موم کردن یا فیشور سیلانت دندان در بچه ها خیلی آسونه و زحمتم چندانی هم برای دندانپزشک نداره. لازم نیست زیاد توضیح بدیم در این پروسه چه اتفاقی می افته فقط شما رو دعوت می کنیم که ویدئوی زیر رو ببینید تا خودتون متوجه بشید چطوری شیار روی دندان ها رو میبندند و به سلامتی اون ها کمک می کنند.
اگه نتونستید ویدئو رو ببینید مراحلش رو این زیر براتون نوشتیم:
- اول دندان یا دندان هایی که میخوان فیشور سیلانت تراپی کنن رو تمیز می کنن
- بعد دندان هایی که نیاز به سیلانت دارن رو با پنبه یا هر چیز مشابه دیگه ای از دندان های دیگه جدا می کنند (مشخص کردن حریمشون)
- اگه لازم باشه ساکشن می کنند اگه نه که سطح دندان ها و اطرافشون رو خشک می کنن
- مواد رو که داخل سرنگ هست روی سطوج جونده دندان ها قرار میدن و میگذارن در شیاره قرار گرفته و خشک بشه.
ممکنه به دردتون بخوره 👈 لیست بهترین دندانپزشک کودکان در تهران
سوالات رایج درباره شیاربندی دندان کودکان
نه به هیچ عنوان، این پروسه بسیار آسان، بدون هیچ درد و ناراحتی است که در مدت زمان اندکی انجام می شود. بنابراین نیازی به هیچ بیحسی و تزریقی ندارد.
از اول تا آخرش ممکنه ۱۰ تا ۲۰ دقیقه زمان ببره.
به محض در آمدن اولین دندان آسیاب دائمی از حدود سن ۶ سالگی می تونید برای درمان با سلانت اقدام کنید. دلیل اینکه در این سن باید فیشر سیلانت انجام بشه اینه که ممکنه والدین تصور کنند اولین دندان آسیاب در آمده شیری است و نیاز به مراقبت چندان ندارد (به تصور اینکه شیری است و می افتد). بنابراین باید در این سن درمان با مواد سیلانت رو انجام داد.
ببینید کلا ما چیزی به اسم عوارض فیشورسیلانت تراپی نداریم. این درمان کاملا پیشگیرانه و بدون عوارض هست. در واقع به جز اینکه منفعت و فایده داشته باشه هیچ نکته بدی در خصوص این درمان نمی تونیم بگیم. این درمان پیشگیرانه هست و باعث می شه شما از پرداخت هزینه های گزاف ترمیم دندان در آینده خلاص بشید.