لیست هزینه مصنوعی در سال ۱۴۰۲ (از ارزان ترین قیمت)

28 شهریور 1402

برای عزیزانی که یک یا چند دندان (یا تمام دندان های) خود را از دست داده اند، دندان مصنوعی یکی از رایجترین روش های جایگزینی است. زیرا به نسبت روش های جایگزین دیگر، هزینه دندان مصنوعی بسیار کمتر است و تقریبا برای همه قابل پرداخت است. در این صفحه لیست قیمت دندان مصنوعی در سال ۱۴۰۲ درج شده و برای داشتن دید روشن تر و بهتر از پروتز دندان مصنوعی، ویدئوها و تصاویری نیز قرار داده ایم. سعی کنید تمام ویدئوها را تماشا کنید و نظرات خود را در خصوص نرخ، تعرفه یا قیمت پروتز دندان مصنوعی در بخش دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.

جدول کلی قیمت دندان مصنوعی در سال ۱۴۰۲

به طور کلی و در یک نگاه می توانید لیست قیمت دندان مصنوعی در سال 1402 را در قالب این جدول ببینید. برای جزئیات بیشتر ادامه مقاله را نیز مطالعه بفرمایید.

نوع پروتزتعرفه عمومیتعرفه متخصص
هزینه دندان مصنوعی کامل فک بالااز ۶ میلیوناز ۸ میلیون
پروتز کامل فک پائيناز ۶ میلیوناز ۸ میلیون
قیمت پارسيل آکريلیکی فک بالا بيش از ۳ دنداناز ۲ میلیوناز ۳ میلیون
نرخ فليپر تا ۳ دندان از ۲ میلیوناز ۳ میلیون
پروتز پارسيل کروم کبالت فک بالااز ۵ میلیوناز ۷ میلیون
تعمير پروتز کامل شکسته  فک پاييناز ۸۰۰ هزارتوماناز ۱ م تومان
تعمير پروتز پارسيل شکسته  فک بالااز ۶۰۰ هزارتوماناز ۸۰۰ هزارتومان
ريلاين پروتز فک بالااز ۸۰۰ هزارتوماناز ۹۰۰ هزارتومان
جدول لیست قیمت دندان مصنوعی در سال ۱۴۰۲

با انواع دندان مصنوعی آشنا شوید

بیایید داستان را ساده تر کنیم. ما انواع دندان مصنوعی را در دو دسته مجزا قرار می دهیم. آن ها یا متحرک هستند یا ثابت. هر کدام از این دو دسته نیز خودشان ممکن است چند زیر شاخه داشته باشند. دسته اصلی و زیرشاخه های آن ها به این شکل هستند:

  • پروتزمتحرک
    • کامل (دست دندان)
    • پارسیل یا تکه ای
      • ژله ای
      • کروم و کبالت (بیس فلزی)
  • پروتز ثابت
    • اوردنچر (بر پایه ایمپلنت)
    • بریج دندان

در ادامه ابتدا متحرک ها را بررسی می کنیم سپس درباره آن هایی که ثابت‌اند مطالبی ارائه می دهیم. ما ضمن بررسی هر کدام از این دو، قیمت و هزینه دندان مصنوعی های موجود در هر دسته را با هم مقایسه می کنیم.

👋 برای انجام درمان دندانپزشکی در تهران فرم زیر را پر کنید

دریافت نوبت از سایت دکتر دندان

دندان مصنوعی متحرک

بیشتر پروتزهای دندان مصنوعی به صورت متحرک هستند. به عبارت دیگر، معمولاً شاهد آن هستیم بیشتر افرادی که دندان‌های خود را از دست داده‌اند، از این نوع پروتزها استفاده می‌کنند. دلیل این امر، هزینه کمتر پروتز دندان متحرک نسبت به دندان مصنوعی ثابت است.

در واقع پروتزهای متحرک، قابلیت جابجایی دارند و به جایگاه ثابتی متصل نمی‌شوند بنابراین به راحتی قابل حرکت هستند. به عبارت دیگر، شما می‌توانید پروتز را در هر زمان که می‌خواهید بردارید و مجدداً آن را روی قوس فکی قرار دهید. شما می‌توانید آن را در شب قبل از خواب از دهان خارج کنید و در صبح، بعد از بیدار شدن، دوباره از آن استفاده کنید.

انواع دندان مصنوعی متحرک این ها هستند

خود دندان مصنوعی متحرک به 2 دسته تقسیم می‌شود:

  • دندان مصنوعی متحرکِ کامل
  • دندان مصنوعی متحرکِ تکه ای (یا پارسیل)

درباره هر دو نوع در ادامه توضیحات بیشتری نوشته‌ایم. (حتما به تصاویر درج شده در ادامه با دقت نگاه کنید)

دندان مصنوعی متحرکِ کامل

اگر شما شخصی هستید که بیشتر (یا تمام) دندان های خود را از دست داده اید دندان مصنوعی کامل متحرک برای شما گزینه ایده‌آلی می‌باشد. به این پروتزها اصطلاحاً (دست دندان) هم گفته می شود. این ها می توانند جایگزین تمام دندان های از دست رفته در هر فک شوند.

عکس بخش های مختلف دندان مصنوعی کامل یا دست دندان
تصویر یک دست دندان مصنوعی کاملِ متحرک | مطابق جدول ابتدای صفحه هزینه و قیمت دندان مصنوعی متحرک می تواند به ازای هر فک بیش از ۴ میلیون باشد.

دندان مصنوعی تکه ای

اگر تعداد کمی از دندان های خود را از دست داده باشید باز هم راه حل ارزان قیمت تری از ایمپلنت ها و بریج ها پیش رویتان قرار دارد. این راه حل پروتز متحرک پارسیل است. پارسیل به معنای جزئی و تکه ای است. قیمت دندان مصنوعی تکه ای متحرک مقداری کمتر از هزینه دندان مصنوعی کامل است.

عکس شماتیک انواع دندان مصنوعی تکه ای

پروتزهایی متحرک پارسیل چند مدل هستند که شناخته شده ترین آن ها عبارتند از:

دندان مصنوعی ژله ای

دندان مصنوعی ژله ای این روزها بسیار پرطرفدار شده. در ساختار آن هیچ فلزی وجود ندارد و کاملا انعطاف پذیر است. ممکن است آن را با نام دندان مصنوعی فلکسی یا فلکسیبل هم بشناسید و قطعا از این به بعد بیشتر درباره آن می شنوید زیرا قیمت آن نسبت به هزینه دندان مصنوعی کامل و کروم کبالت کمتر است.

عکس دندان مصنوعی ژله ای

دندان مصنوعی ژله ای واقعا یک گزینه خوب برای افرادیست که سن و سال کمتری دارند. اصلا به این پروتزها دندان مصنوعی برای جوانان گفته می شود. لیست هزینه دندان مصنوعی ژله ای درجدول ابتدایی مقاله درج شده و به طور کلی هزینه این پروتز به این عوامل بستگی دارد:

  • تعداد دندان ها
  • جنس پایه (بخش منعطف)
  • دستمزد دندانپزشک
  • هزینه لابراتوار

👋 ممکنه این نوشته به درد شما بخوره: سیر تا پیاز دندان مصنوعی ژله ای

دندان مصنوعی پایه فلزی (کرو و کبالت)

دندان مصنوعی پایه فلزی متشکل از پایه آکریلیکی و فلز است. در این پروتزها، دندان ها با کمک گیره های فلزی به دندان ها ما متصل می شوند. به آن ها دندان مصنوعی کروم و کبالت نیز می گویند.

هزینه دندان مصنوعی پایه فلزی به عوامل زیر بستگی دارد:

  • تعداد دندان ها
  • جنس پایه غیرفلزی
  • جنس بخش فلزی
  • دستمزد دندانپزشک
  • هزینه لابراتوار
عکس دندان مصنوعی پارسیل با گیره فلزی

پروتز دندان مصنوعی ثابت

مجددا اگر تمام دندان ها از دست رفته باشد و بخواهید آن ها را جایگزین کنید یک گزینه روی میز برای شما پروتز کامل است. ولی اگر مایل نیستند که پروتزهایتان متحرک باشند و دوست دارید کاملا ثابت باشند، می توانید پروتز دندان ثابت بگذارید. این پروتزها به طور مشابه دو دسته هستند یا کامل هستند یا تکه ای.

دندان مصنوعی ثابت از نوع اوردنچر

اوردنچر یا پروتز دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت، نسل جدیدی از پروتزهای دندان است. این پروتزها ترکیبی از ایمپلنت دندان + دندان مصنوعی هستند. اصطلاحا به آن ها اوردنچر نیز گفته می شود. آن ها می  توانند جایگزین تمام دندن های از دست رفته یک یا هر دو فک شوند.

روند کار به این صورت است که در مجموع به تعداد 4 تا 6 ایمپلنت در دو فک بالا و پایین کاشته می شود و بعد از بهبودی کامل، اوردنچر یا پروتز دندان مصنوعی را روی ایمپلنت ها سوار می کنند. هزینه دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت هرچند بسیار زیاد است اما روش خوبی برای جایگزین کردن تمام دندان های از دست رفته است.

قیمت دندان مصنوعی ثابت اوردنچر به چه عواملی بستگی دارد؟

عکس دندان مصنوعی ثابت متکی بر ایمپلنت

هزینه دندان مصنوعی ثابت به عوامل مختلفی بستگی دارد. برخی از مهمترین فاکتورهایی که تاثیر قابل توجهی بر قیمت دندان مصنوعی ثابت اوردنچر دارند عبارتند از:

  • کشیدن دندان یا دندان ها
  • نیاز به پیوند استخوان دندان
  • نیاز به عمل لیفت سینوس
  • تعداد ایمپلنت ها
  • جنس و برند ایمپلنت ها
  • نحوه جراحی کاشت ایمپلنت
  • نوع و جنس پروتز
  • دستمزد جراح
  • موقعیت جغرافیایی
  • پوشش بیمه
  • و….

دندان مصنوعی ثابت از نوع بریج

بریج ها نوعی پروتز دندانی ثابت هستند و زمانی استفاده می شوند که 1 یا نهایتا چند دندان مجاور از دست رفته باشد. آن ها البته نصبتا تهاجمی هستند و هزینه بیشتری از دندان مصنوعی دارند. توضیح بیشتر بریج دندان در این صفحه بیشتر از این جایز نیست زیرا بحث آن ها بسیار گسترده است و باید در مقاله ای دیگر بررسی شود.

تصویر یک عدد بریج دندان سنتی

فقط همین را بدانید که هزینه بریج دندان در سال 1402 دست کم از 2 میلیون تومان شروع می شود و  بسته به انواع مختلف آن ممکن است هزینه آن ها به بیش از 15 میلیون تومان نیز برسد. البته تعرفه برخی از این بریج ها بسیار بیشتر از هزینه و قیمت دندان مصنوعی است.

👋 ممکنه این نوشته به درد شما بخوره: همه چیز درباره بریج دندان

هزینه دندان مصنوعی تامین اجتماعی دقیقا چقدر است؟

کاربران زیادی درباره قیمت دندان مصنوعی تامین اجتماعی سوالاتی مطرح کرده بودند به همین جهت مقدار کمک هزینه پروتزهای دندانی که تامین اجتماعی برای افراد تحت پوشش این سازمان در نظر گرفته را در قالب جدول زیر درج کردیم.

نوع پروتزقیمت به ریال
یک دست دندان کامل (دو فک)۲۰.۰۰۰.۰۰۰
نیم دست دندان کامل (یک فک)۱۰.۰۰۰.۰۰۰
پارسیل چند دندانی 3 دندان و بیشتر (هر دندان)۸۰۰.۰۰۰
جدول هزینه دندان مصنوعی تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۲

تامین اجتماعی هزینه پروتز دندان چه کسانی را پرداخت می کند؟

تامین اجتماعی هزینه های پروتزهای دندانی را برای افرادی زیر در نظر گرفته است:

  • بیمه‌شدگان اجباری و افراد تحت تکفل
  • بیمه‌شدگان اختیاری و افراد تحت تکفل
  • بیمه‌شدگان توافقی و افراد تحت تکفل
  • مقرری بگیران بیمه بیکاری و افراد تحت تکفل
  • مستمری‌بگیران و افراد تحت تکفلشان که مشمول ماده 89 قانون تامین اجتماعی هستند.

نحوه دریافت هزینه دندان مصنوعی از بیمه تامین اجتماعی به چه شکل است؟

در ویدئوی زیر که توسط سازمان تامین اجتماعی تهیه شده درباره کمک هزینه پروتز دندان و نحوه اقدام برای دریافت آن توضیجات کاملی ارائه شده است.

پاسخ به سوالات رایج درباره هزینه دندان مصنوعی

آیا بیمه قیمت دندان مصنوعی را تقبل می کند؟

بله بیمه ها مخصوصا بیمه سلامت و تامین اجتماعی بخشی از هزینه دندان مصنوعی مصنوعی پرداخت کرده اید را تقبل می کند.

کمک هزینه دندان مصنوعی تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۲ چقدر است؟

تامین اجتماعی بخشی از هزینه دندان مصنوعی را پرداخت می کند. همانطور که در مقاله توضیح داده شد، بسته به نوع پروتز ممکن است از ۵۰۰ هزارتومان تا ۲ میلیون تومان توسط این بیمه پوشش داده شود. لطفا جزئیات بیشتر را در جدول داخل مقاله مشاهده بفرمایید.

حداقل هزینه دندان مصنوعی در سال ۱۴۰۲ چقدر است؟

بسته به اینکه شما چه نوع پروتزی (ثابت یا متحرک) نیاز دارید، هزینه ها متفاوت خواهد بود. اما به نظر میرسد دست کم باید بین ۱۰ تا ۱۶ میلیون تومان هزینه، صرف داشتن یک دست دندان ارزان کرد.

منابع

این پست چقدر تونست بهت کمک کنه؟

امتیاز از راست به چپ بیشتر میشه!

میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات

تا حالا کسی نظر نداده تو اولین نفر باش

ما متاسفیم که این پست براتون مفید نبوده

لطفا بهمون کمک کنید این پست رو بهتر کنیم

میشه لطفا بگید چطور میتونیم پست رو بهتر کنیم؟

205 پاسخ به "لیست هزینه مصنوعی در سال ۱۴۰۲ (از ارزان ترین قیمت)"

علی حسن احمدی ثنا
3 تیر 1402
سلام وقت بخیر مه هفت سال قبل دندانهایم را ترمیم کرده ام فک پایین طرف راست که چهار دندان به یک دندان چسپیده بود دندان اصلی خراب شد و چهار دندانک شکسته است حالا شما این چهار عدد دندان که متحرک باشد با چه هزینه ترمیم میکنید وار کارکرد ودوام آن چه نوع ضمانت میکنید.
    دکتر دندان
    11 تیر 1402
    سلام گرامی لطفا جهت ترمیم با یک تکنسین پروتزهای دندان صحبت کنید یا به نزد یک متخصص پروتزهای دندانی مراجعه فرمایید. پایدار باشید🌹
خسرو سیردوله
23 اردیبهشت 1402
بایاد حضرت دوست..بنده یک جانباز اعصاب وروانم !؟دارای ۵سرعائله .دریافتی ماهانه ۴۵۰۰۰۰۰ چها ونیم میلیون تومان ..نیاز به یک دست دندان دارم ..عکس دندان هام وگرفتم ..لثه‌ها ام کلا ازبین رفتن..یک جوانمرد هست کمکم کند.. هزینه را میدم .خدا کمک کند..خسرو سیردوله
نظر بدهید
لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.